Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik: “Ülkemizin en aktif SEM’i olma yolunda hızla ilerleyen HARÜSEM, 2019-23 döneminde 11 Bilim Fuarı/Saha Etkinliği, Ulusal/Uluslararası 20 Proje ve 21 Ortaklıklar ile yoğun çalışmalar yürütmüş, düzenlediği eğitimlerle başarılı 3825 kişiye sertifika vermiştir” dedi.

HARÜSEM, küresel ölçekte birçok önemli çalışmaya öncülük ederek uluslararası iş birlikleri kapsamında ABD’den Avustralya’ya kadar uzanan proje ağları sayesinde yanı sıra ulusal çalışmalarda ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, AB Kurumları, Türkiye Birleşmiş Milletler (BM) Göç Kuruluşu gibi önemli kurumlardan destekler alarak gerçekleştirdiği projelerle başarı grafiğini her geçen gün arttırmaktadır. Bölgesel çalışmalarda ise Şanlıurfa Valiliği, GAP İdaresi Başkanlığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Genç STEM Kulübü iş birliğinde bölgede önemli çalışmalara öncülük ediyor.

Sürekli Eğitim Merkezimiz, Harran Üniversitesi Çocuk Kampüsü çalışmaları, mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri başta olmak üzere ekonomik açıdan dezavantajlı vatandaşlar ve Suriyeli sığınmacılar için yapılan projeler ile binlerce aile ve kişinin hayatına dokunmaya başardı. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik özel eğitim programları ile çalışanların mesleki gelişimlerine de katkı sağladı.

HARÜSEM, 2019-2023 yılları arasında toplamda 11 Bilim Fuarı ve Saha Etkinlikleri, 20 Ulusal ve Uluslararası Projelerin yanı sıra 21 Ulusal ve Uluslararası Ortaklıklar ile yoğun çalışmalar yürüttü.

 Pandeminin getirdiği kısıtlamalarla beraber HARÜSEM’in çalışmaları 2021 yılında yeni bir boyut kazandı. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın destekleri ile Bilişim Kampüsü kurularak, eğitimlerin bir kısmı çevrimiçi eğitim modülleri üzerinden sürdürüldü.

 Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezimiz bünyesinde, 2022-2023 eğitim öğretim yılında Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Şanlıurfa Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Eğitim Merkezi (ŞÜZMER) faaliyete başladı.

 HARÜSEM tarafından dört senelik süre zarfında çok geniş konu yelpazesine sahip eğitimler düzenlendi. Bu kapsamda; Eğiticilerin Eğitimi, YDS/YÖKDİL, Zekâ Oyunları, Yaratıcı Drama Eğitmenliği, Robotik Kodlama, Yüzme Kursu, Öğrenci Koçluğu, Eğitimde Yapay Zekâ, Bilgisayar İşletmenliği, Dış Paydaşlarla Mesleki Yeterlik Sınavları, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Geleneksel Kıyafet Dikimi Proje Eğitimleri, Ayakkabı Tamirciliği, COVID Korunma ve Müdahale Eğitimi, STEM Eğitici Eğimi, Excel, MPLUS, İHA-1 İnsansız Hava Aracı Eğitimleri, Cep Telefonu Tamirciliği, Grafik Tasarım, Web Tasarım ve Taşınmaz Ticareti Eğitimi (Emlak Danışmanlığı) eğitimleri başarılı bir şekilde yapıldı.

 Bu eğitimlerden faydalanan toplam 3825 başarılı katılımcıya belge/sertifikaları verildi. Verilen belgeler HARÜSEM Sertifika Doğrulama Sistemi’nde kayıt altına alınarak, sistem üzerinden sertifikalara doğrulanma erişim imkânı verildi.

 HARÜSEM, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan ve uzun vadede kaldıraç etkisi gösterecek katma değeri yüksek çalışma ve projeleri hayata geçirmektedir. Bölge gelişiminde öncü bir kurum olma vizyonu yolunda Harran Üniversitesi üst yönetimi, akademik ve idari personel destekleriyle çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.