Şanlıurfa’da her yıl hububat hasadı sonrası ikinci ürün ekmek için çiftçilerin yaktığı anız yüzünden bir çok acı olay yaşanıyor. Bazen yakılan anız alanından ateş komşu tarlara sıçrıyor. Ekili alanların küle dönerken maddi zararlar oluşuyor. İtfaiye ekipleri de bır anız yangından bir başka anız yangına koşarak zaman zaman trafik kazası geçiriyor. Dün akşam da itfaiye ekipleri bir anız yangına müdahaleye giderken kaza yapmış, 3 itfaiye eri yaralanmıştı.
Bugün akşam saatlerinde Şanlıurfa Mardin yolu çevresindeki tarlalarda çıkan anız yangının oluşturduğu alevler ve dumanlardan dolayı Habur Sınır Kapısına giden yolda trafik durdu, uzun araç kuyrukları oluştu. İtfaiye ekipleri anız yangını söndürmek için canla başla çalışmasını sürdürüyor.
Anız Yangınından Dolayı Uluslararası Karayolu Trafiğe Kapandı
Şanlıurfa Mardin karayolu yanında bulunan tarlalarda çıkan anız yangınından dolayı Türkiye'yi Habur Sınır kapısına oradan da Irak'a bağlayan yolda trafik durdu.
Yorumlar