Şanlıurfa’da 2003’de arıcılar birlikleri kuruldu. Yine 2003 yılında Şanlıurfa'da 3 bin kovan arı bulunurken şuan bu sayı 150 bin kovana ulaştı.

İŞTE BALIN DAHA ÖNCE HİÇ DUYMADIĞINIZ FAYDALARI

-Ilık su ile birlikte bal yemek, vücutta biriken yağların sindirimine yardımcı olur.

-Kolesterol seviyelerini dengeleyerek kötü kolesterolü azaltır ve iyi kolesterolü yükseltir.

-Bağışıklık sistemini destekler ve enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.

-Yüksek karbonhidrat içeriği sayesinde sporcuların dayanıklılık ve performansını artırır, güç ve enerji verir. Doğal bir tatlandırıcı olarak şekerin alternatifi olabilir.

-Kanserle savaşan ve tümör oluşumunu engelleyen özelliklere sahiptir, kanserin önlenmesine ve yayılmasının durdurulmasına katkıda bulunabilir.

-İshal sorununda şiddetini ve süresini azaltabilir.

-Mide rahatsızlıklarını doğal yollarla iyileştirebilir.

Şanlıurfa Davulcular ve Zurnacılar Derneğinden Valiye Ziyaret Şanlıurfa Davulcular ve Zurnacılar Derneğinden Valiye Ziyaret

-Geleneksel ilaçlarda doğal bir antiseptik olarak kullanılabilir.

-İltihap giderici özelliklere sahiptir, bakterileri yok eder. Cilt maskelerinde kullanıldığında var olan sivilcelerin çabuk geçmesine yardımcı olur ve cildi nemlendirerek pürüzsüz hale getirir.

VATANDAŞIN SAHTE BAL İLE GERÇEK BAL ARASINDA YANILDIĞI NOKTA

Vatandaşları sahte bala karşı da uyaran Şanlıurfa Arıcılar Dernek Başkanı Kenan Kaya urfadasın haber sitesine yaptığı açıklamada sahte bal ile orijinal balı ayırt etmek için şu örneği verdi;

“Gerçek ballar kışın kristalleşir ve şekerleşir. Kışın kristalleşen bir bal gerçek baldır. Bizim vatandaşımız o balı kristalleştiği zaman ‘Bu bal şekerli baldır.’ diyorlar. Halbu ki orijinal bal kristalleşir.”

ARICILIK TARIMA DA KATKI SAĞLIYOR”

Yörede arıcılığın gelişmesiyle bunun tarıma da faydası olacağını anlatan Şanlıurfa Arıcılar Dernek Başkanı Kenan Kaya, arının tozlaşmayla döllenmeyi gerçekleştirdiğini bunun da tarıma katkısı olduğunu aktardı. 

“TARIMDA TOZLAŞMAYI ZENGİNLEŞTİREN ARIDIR”

Arıcılık denildiğin akla sadece balın gelmemesi gerektiğine dikkat çeken Şanlıurfa Arıcılar Dernek Başkanı Kenan Kaya “Arıcılıkla tarımı da zenginleştirebiliriz.

Çünkü tozlaşmayı zenginleştiren arıdır. Arı olmazsa badem olmaz. Dünya bunu kabul etmiş. Bademi yüzde 96 dölleştiren arıdır.

Şuanda Şanlıurfa’da arıcılık sektörü çok güzel ilerliyor.  TKDK desteğiyle Şanlıurfa’da arıcılık baya gelişti.  Şanlıurfa’da 2003 de arıcılar için birlikler kuruldu. “ifadelerini kullandı.

Editör: Urfadasin Haber