İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde vücuda sağlık aşılarken aynı zamanda lifli yapısı sindirim sistemine büyük ölçüde fayda sağlamaktadır. Sağlık açısından faydaları sayılmakla bitmeyen bamyayı ne yazık ki seven ve tüketen kişi sayısı bir hayli düşük.

Bamyayı tüketemeyen ama faydasından da yararlanmak isteyen insanların tercih ettiği, bamya tohumunda da aynı sağlıklı vitaminlerin olduğu söylemek doğru olacaktır. Bamya tohumunun tüketimi, bamyaya nazaran çok daha kolaydır.

Bamya tohumu ise; diz ağrılarından, şeker hastalığına, tıkanmış bronşitlerden daha pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Sağlığa pek çok faydası olan bamya tohumu nasıl tüketilmeli, en doğru şekilde bu verimi sağlığımıza nasıl empoze etmeliyiz?

Bamya tohumunun faydaları nelerdir?

Bamya tohumu, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olurken, şeker hastalığına yakalanma riskini en aza indirmeyi sağlamaktadır.

Kötü kolesterolle başa çıkan bamya tohumu, kolesterolü dengelerken sağlıklı olmanıza yardımcı olur.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan bamya tohumu, mevsimsel olarak yakalanabilecek grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçerek, tehlikelerden karşı bünyenizi korur.

Karaciğerin dostu olan bamya tohumu, karaciğerin görevini yerine getirmesine yardımcı olur.

Bamya tohumunun içerisinde bulunan lifli yapısı sayesinde, sindirim sistemini düzenlerken, katılaşmış dışkının yumuşamasını sağlar.

Hafızanın güçlenmesi ve beynin daha aktif çalışabilmesi için bamya tohumu kürünü tüketebilirsiniz.

Günlük yaşantının oluşturduğu stres ve strese bağlı uyku sorunlarının geçmesini sağlar. Vücudu yatıştırarak, kişiyi uykuya hazırlamaya yardımcı olur.

Astım ve bronşit gibi nefes yolu hastalıklarının iyileşme sürecini hızlandırmayı sağlar.

Bamya tohumu nasıl hazırlanır?

Sağlık açısından pek çok faydası bulunan bamya tohumunu, karabiber gibi öğütüp akabinde suda demleyerek tüketilebilmektedir.
Kahve formunda olan bamya tohumunu, türk kahvesi şeklinde pişirip içilebilir.
8-9 tane bamya tohumu, su içerisine atıldıktan sonra ertesi gün içmek için hazırlanarak tüketilebilir.

Bamya tohumu kaç gün içilmelidir?

Birçok hastalığa iyi gelen bamya tohumunun sağlığından faydalanmak için en az 1 hafta ara vererek tüketmek gerekir. Bamya tohumu kürü, 2 ya da 3 ay boyunca düzenli olarak tüketilebilir, sağladığı faydalardan yararlanabilirsiniz.

Bamya tohumu zayıflamak için kullanılır mı?

İnsan sağlığına pek çok yararı bulunan bamya tohumu, zayıflama sürecine de etki etmektedir. Bamya tohumunun bol lifli özelliği sayesinde sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olarak, uzun süre kişinin tok kalmasını sağlamaktadır. Uzun süre tok edici özelliği sayesinde, acıkma hissini duymayarak gereksiz kalori alma sürecini engellemiş oluyorsunuz. Bamya tohumunu zayıflamak için kullanmak istiyorsanız bu aşamaları uygulayabilirsiniz;

11 adet bamya tohumu 1 bardak suyun içerisine konur ve sabaha kadar bekletilir

Sabah güne başladığınız ilk an, aç karnına geceden bekletilen bamya tohumu suyu içilir

Akabinde bardak içerisinde bulunan 11 tane bamya tohumu ilaç niyetine yutulur

Bu işlemi sabah kahvaltısından 20 dakika önce yapmak, kilo verme süreciniz için daha etkili olacaktır.

 Bamya tohumunu kilo verme sürecinde daha etkili olmasını istiyorsanız, bamya tohumu kürünü 3 ay boyunca düzenli olarak tüketebilirsiniz.