Bazı sosyal medya hesaplarında “Şanlıurfa’da Kuduz Tanılı Çocuk Tedavi Altına Alındı” şeklinde yer alan paylaşımlar üzerine Şanlıurfa Valiliği açıklama yaptı;"İlimiz sınırları içerisinde yaşanan bir ısırılma olayı gerçekleşmediğinden herhangi bir bölgede karantina tedbiri uygulanmamıştır." denildi.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde ikamet eden 17 yaşındaki bir vatandaşın aile fertlerinin ifadelerine göre, burada bir hayvan tarafından ısırıldığı, daha sonra rahatsızlanması üzerine önce 09.09.2025 tarihinde Siverek Devlet Hastanesine başvurduğu, buradan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiği, daha sonra Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındığı ortaya çıktı.

Siverek'te 50 Dönümlük Alana Park Yapılıyor
Siverek'te 50 Dönümlük Alana Park Yapılıyor
İçeriği Görüntüle

Hastanın tedavisinin Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ettiğini açıklayan Şanlıurfa Valiliği "Kesin hastalık tanısı için sonuç beklenmektedir. İlimiz sınırları içerisinde yaşanan bir ısırılma olayı gerçekleşmediğinden herhangi bir bölgede karantina tedbiri uygulanmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."ifadelerine yer verdi.