Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin standında akademsyenlerin Teknokente ürettikleri ve yazılımları bile yüzde 100 yerli olan dronları yakından inceleyen çiftçiler, dronları son yıllarda ilaçlamada, gübrelemede ve bitkilerin hastalık, zararlı, bitki besin maddesi eksikliklerini analiz edebiliyor.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ'NİN YÜZDE 100 YERLİ YAZILIMLI DRONU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Yılmaz, fuarda çoğu zaman stanta bulunarak çiftçileri bilgilendiriyor.

Cep telefonu faturalarına 'tavan fiyat' ayarı! BTK tarih verdi, yeni zam yolda Cep telefonu faturalarına 'tavan fiyat' ayarı! BTK tarih verdi, yeni zam yolda

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Yılmaz, yüzde 100 yerli olan dronlarıyla iligili "Akademsyenlerimizin  Teknokentimizde ürettikleri ve yazılımları bile %100 yerli olan dronlarımız, çiftçilerimizin beğenisine sunulmaktadır. Dronlar ekili tarlaların üzerinde uçurularak, bitkilerin hastalık, zararlı ve bitki besin maddesi eksikliklerini analiz etmektedir.

Üreticilerimizin istek ve siparişleri doğrultusunda, 200 litreye kadar ilaçlama deposuna sahip en son teknolojiye sahip dron imal edilmektedir. Dronlarımız Japon araştırıcı Okionun dikkatini çekmiş olup, üniversite standımızda incelemelerde bulunmuştur." ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİLER DRONUN FİYATINI PAHALI BULDU

Br ilaçlama ve gübreleme “DRON”un fiyatının 600.000 TL olmasını pahalı bulan Hilvanlı çiftçi Tansu Göktepe " Dron ilaçlama ve gübrelemede olumsuz hava koşullarında verim için çok faydalı olacak bir ekipman olduğu bir gerçek. Yerli olarak acilen üretip her çiftçinin uygun fiyata ulaşabilmesi sağlanmalıdır. Uzaya roket fırlatılan çağda , ben yerli ilaçlama dronu üretin diyince maliyeti yüksek diyorlar. Zahmet olmazsa parçalarını da üretin!" dedi.

Editör: Urfadasin Haber