Vücudun üçte ikisinin sudan oluştuğunu hatırlatan Dr. Özdemir, böbreklerin sağlıklı çalışabilmesi için günlük su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Vücutta biriken zararlı maddelerin atılması ve ısı dengesinin sağlanması için suyun büyük rol oynadığını belirtti.

Günlük ihtiyacından daha az sıvı alan kişilerde idrar akımının yavaşlayarak durağan hale geldiğini ifade eden Dr. Özdemir, bunun sonucunda idrar yolu enfeksiyonları ve böbrek taşlarının oluşabileceğine dikkat çekti. Ayrıca, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı gibi kronik rahatsızlıkları olan bireylerin susuz kalmasının böbrekler üzerinde daha fazla tahribata yol açabileceğini söyledi.

Ramazan Sonrası Su Tüketimine Dikkat!

Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin su tüketimini iftar ile sahur arasında dengeli şekilde dağıtmasının önemli olduğunu belirten Dr. Özdemir, sıcak havaların etkisiyle dehidrasyon riskinin arttığını söyledi.

Yaş, cinsiyet, sağlık durumu, iklim şartları ve günlük aktivitelerin su ihtiyacını değiştirdiğini belirten Dr. Özdemir, kahve ve çay gibi kafeinli içeceklerin dehidrasyona neden olabileceğini hatırlatarak, su tüketimine öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı.

Böbrek Hastaları Oruç Konusunda Dikkatli Olmalı

Şanlıurfa'da Organ Bağışı Düştü Yeniden Artırmak İçin Sempozyum Düzenlendi Şanlıurfa'da Organ Bağışı Düştü Yeniden Artırmak İçin Sempozyum Düzenlendi

Böbrek hastalarının oruç tutma konusunda mutlaka doktorlarına danışmaları gerektiğini belirten Dr. Özdemir, özellikle böbrek nakli yapılan hastalar ile ileri evre böbrek yetmezliği hastalarının ve hemodiyalize giren hastaların oruç tutmasının önerilmediğini ifade etti.