Kardiyoloji Uzmanı Mehmet Memduh Baş, Urfadasın haber sitesine şu açıklamaları yaptı; “Sıcaklık kalp ve beyin hastalıkları için ciddi bir risk faktörü.  Özellikle nem oranın %60 üstüne çıktıktan sonra,  çıkan her bir dereceyle kalp krizi, yüksek tansiyon için risk taşıyor. Çünkü böyle durumlarda vücut kendini adapte etmek için bir savunma sistemi oluşturuyor. 

İlk olarak terleme ve sıvı kaybı ile vücut direnç kaybediyor. Bununla beraber deri altı damarlarında genişleme oluyor. Vücut içinde sıvı azaldığından düşen tansiyonda böbrek uyarısıyla yüksek tansiyon oluşturmakta. Hipertansiyon krizlerine sebebiyet vermekte. Artan tansiyon değerleri beyin damarlarında kanamalara felçlik olmasına sebebiyet veriyor.

Sıvı kaybının bir sonucu felçlik ve krizleri beraberinde getiriyor. Sıvı kaybından dolayı günde en az 2-3 litre su tüketilmeli. Tabi bu sıvıyı alırken alkol soda kafein içeren içeceklerden uzak durulmalı.

Çünkü sodanın kendi başına tansiyon arttırıcı. Kafein içeren içeceklerde kalpte ritim bozukluğu etkisi yapıyor. 
Sıcak havalarda ayrıca giysilerimize dikkat etmeliyiz. Mümkün mertebe pamuklu ince gözenekleri açık kıyafetler giyilmeli. Bir diğer husus yiyecek ve içeceklerimize dikkat etmeliyiz.

Özellikle yağlı, tuzlu yiyeceklerden uzak durmalıyız. Sıcak havalarda tansiyon için büyük bir risk kalp hastalıklarına sebebiyet veriyor.”           

Editör: Urfadasin Haber