Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçe nüfusuna kayıtlı 46 yaşındaki İsmail Bayaltun’un Türkiye’deki mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin bilgiler güncellendi.
İsmail Bayaltun'un adı ilk olarak 2021 yılında kamuoyunun gündemine gelmişti. O dönemde terör örgütü DEAŞ'a (IŞİD) lojistik ve mali destek sağladığı gerekçesiyle Türkiye'deki mal varlığı dondurulmuştu.
Daha sonra Haziran 2022'de yayımlanan yeni bir kararla söz konusu tedbir kaldırılmış, Bayaltun hakkındaki mal varlığının dondurulmasına ilişkin karar yürürlükten çıkarılmıştı.
Şanlıurfa merkezli ACL İthalat İhracat firmasının sahibi olan İsmail Bayaltun, geçmişte yalnızca Türkiye'de değil uluslararası alanda da yaptırım listelerine girmişti.
Bayaltun, terör örgütlerine finansman sağladığı iddiasıyla daha önce ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan küresel yaptırım listesinde de yer almıştı.
Aradan geçen sürecin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan son karar ile Bayaltun hakkındaki yaptırım yeniden yürürlüğe girdi.
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme doğrultusunda, Bayaltun'un Türkiye sınırları içerisindeki mal varlığına ilişkin tedbirler yeniden uygulanacak.




