Halk arasında Kasaptaşı Parkı olarak bilinen Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda gerçekleştirilen buluşmada çocukların ve gençlerin sevinci gözlerinden okundu. 72 farklı etkinliğin yer aldığı buluşmanın son saatlerinde bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, hafta sonu iki gün boyunca dolu dolu geçen bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Rojin Kabaiş'e Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Şahıs Gözaltına Alındı
Rojin Kabaiş'e Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Şahıs Gözaltına Alındı
İçeriği Görüntüle

Sözlerini sürdüren Vali Şıldak, “Valiliğimizin öncülüğünde Büyükşehir Belediyemiz, Eyyübiye Belediyemiz, Haliliye Belediyemiz ve Karaköprü Belediyemiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz bu müstesna etkinlik vatandaşlarımızın da büyük bir beğenisi ve yüksek katılımıyla gerçekleşti. Diyebiliriz ki 2 gün içerisinde 80 binin üzerinde, hatta 100 bine yakın bir rakamla ifade edebileceğim vatandaşlarımız, ailelerimiz, gençlerimiz burada buluştu. Bu güzel buluşmanın, çocuk ve gençlik buluşmasının bölgemizin, Şanlıurfa’nın birlik ve beraberliğini, kardeşlik ve hoşgörü iklimini daha da güçlendirdiğini ve amacımızın da zaten bu olduğunu, özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde yürütülen terörsüz Türkiye sürecinin de en güzel sembollerinden biri olarak yansıdığını ve bütün Türkiye’ye buradan çok güzel mesajlar verdiğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Programla Şanlıurfa’daki birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörü ikliminin bir kez daha tescillendiğini kaydeden Vali Şıldak, “Şanlıurfa tarihi önemi, kadim tarihi ve kültürel zenginliğiyle devlet millet iş birliğinin ve kurumların uyum içerisinde, bütünlüğü çerçevesinde bu güzel organizasyonu başarıyla sonuçlandırıyor. Ben destek veren başta Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, bütün kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız ve her şeyden önce çocuklarımız, gençlerimiz, vatandaşlarımıza katkıları, hoşgörüleri ve bu güzel ortamı paylaştıkları için teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’ya yakışan şekilde standartları ve kalitesi üst seviyede bir organizasyon başarı ile gerçekleştirildi. Gençliğin şehrinde, Türkiye’nin en genç şehrinde bundan sonrasında hedefimiz böyle güzel ve başarılı etkinlikleri devam ettirmek, gençlerimize, çocuklarımıza daha güzel bir gelecek için birlikte hizmet etmektir. Her şey Şanlıurfa için ve güçlü Türkiye için diyorum. Bütün katılımcılara ve misafirlerimize bu ortamı en güzel şekilde değerlendirdikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İki gün süren Şanlıurfa Çocuk ve Gençlik Buluşmasında; Yüz Boyama, Dev Rulo Boyama, Zekâ Oyunları, Tohum Topları, 3D Tasarım, Arkeolojik Kazı, Planetaryum, VR Gözlük, Uçak Simülasyonu, Dene Yap Atölyesi, Ada Robot, Sıfır Atık-Atmadan Dönüştür, Robotik Kodlama ve STEM, Doğa ve Bilim, Badminton, Bocce, Curling, Ok Atma, Çim Hokeyi, Dart, Bilek Güreşi, Masa Tenisi, Langırt, Geleneksel Oyunlar Tırı (40 Çeşit Oyun), Canlı Langırt (Şişme Oyun), Elastik Basketbol (Şişme Oyun), Halat Çekme, Balon Futbol Oyunu, Labirent Oyunu, Gökkuşağı Oyunu, Trafik Eğitimi Parkuru, Sıfır Atık Survivor Parkuru, Basket Potası Çöp Kutusu Yarışması, Engelsiz Yön Bulma Parkuru ve Şişme Oyun Alanları gibi çok sayıda etkinlik, oyun ve gösteri gerçekleştirildi. Sahnede ise kesintisiz şekilde sahne performansları sergilendi.