Cavsak Deresi Sel Kapanı ve Taşkın Koruma İşlerini Şanlıurfa DSİ GAP 15. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı, Cavsak Deresi Sel Kapanı ve Taşkın Koruma çalışmalarını 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Üzeyir Durmuş ile birlikte yerinde inceledi.
Askeri bölge içinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan Cavsak Deresi Sel Kapanı ve Taşkın Koruma İşlerinin son durumu değerlendiren Şanlıurfa DSİ GAP 15. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı, projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgede taşkın riskinin azaltılması ve yerleşim alanlarının güvenliğinin artırılması hedeflendiğini aktardı.
Şanlıurfa DSİ GAP 15. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı,”Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumaya yönelik taşkın koruma çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. ”dedi.
Daha sonra Harran Ovaları Sulaması ve Tahliye Kanalları Üzerinde Sanat Yapılarını beraberindeki teknik heyetle inceleyen Şanlıurfa DSİ GAP 15. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı, incelemelerde çalışmaların son durumu değerlendirilirdi.
Şanlıurfa DSİ GAP 15. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı, Harran Ovası Sulaması ve Tahliye Kanalları Üzerinde Sanat Yapılarının tamamlanmasıyla birlikte tahliye kanallarının daha güvenli ve etkin şekilde işletilmesi, tarım arazilerinin taşkın ve su baskınlarına karşı korunması ile ulaşım ve işletme faaliyetlerinin daha güvenli hale getirilmesinin hedeflendiğini söyledi.





