1946 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde dünyaya gelen Şemsettin Uzun, Iğdır, Şanlıurfa, Isparta ve Çankırı valilikleri görevlerinin yanı sıra çeşitli ilçelerde kaymakamlık ve üst düzey idari görevlerde bulunmuştu.
2004 yılında atandığı Şanlıurfa Valiliği görevini 2006 yılına kadar sürdüren Şemsettin Uzun daha sonra Isparta'ya atanmıştı.
Kamu yönetiminde uzun yıllar hizmet veren Şemsettin Uzun, 2011 yılında emekliye ayrılmış Sakarya Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinden kızı Prof. Dr. Meryem Nilüfer Yaraşır'ın yanında yaşamaya başlamıştı.
Şemsettin Uzun'un vefatı, görev yaptığı illerde ve bürokrasi camiasında üzüntüyle karşılandı.
Şemsettin Uzun'un cenazesi yarın (5 Haziran 2026 Cuma) cuma namazına müteakip Arifiye Cumhuriyet Mahallesi Osmanlı Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Arifiye Merkez Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Urfadasın haber olarak merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz.





