Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için faaliyetlerine azim ve kararlılık ile yürütülüyor.

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa’da 8. Olağan Genel Kurul Süreci Başladı
Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa’da 8. Olağan Genel Kurul Süreci Başladı
İçeriği Görüntüle

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekiplerince vatandaşlara, Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) tanıtıldı.
Uygulamanın cep telefonlarına indirilmesi hususunda vatandaşların teşvik edildiği programda 6284 Sayılı Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve Kadın Acil Destek Uygulamasının hedef kitleye ulaşmasına yönelik tanıtım ve bilgilendirilme programı kapsamında AVM’lerde stant kuruldu. 

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığından kadın ve erkek subaylar tarafından Alışveriş merkezlerinde kurulan stantlarda  “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” ile ilgili farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

AVM’lerde Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa kurulan bilgilendirme stantlarda KADES uygulaması anlatılıyor.