Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde, meydana gelen motosiklet kazasında 22 yaşındaki Yusuf Y. hayatını kaybetti.
Hayatını kaybeden gencin motosiklet kullanırken ehliyetinin ve kaskının olmadığını bildiren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Bu şekilde bir gencimizi daha trafik kazasında kaybetmiş olduk.
Trafik ekiplerimiz tarafından yapılan inceleme sonucunda motosiklet sürücüsünün; Ehliyetinin bulunmadığı, Kask takmadığı anlaşılmıştır. Şanlıurfa’da çok sayıda vatandaşımızı motosikletlerin karıştığı trafik kazalarında kaybediyoruz.
ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZALARININ YÜZDE 27'Sİ, YARALAMALI KAZALARIN YÜZDE 39'U MOTOSİKLERDEN KAYNAKLANIYOR
2025 yılında İlimizde meydana gelen ölümlü trafik kazalarının % 27’si, Yaralanmalı kazaların ise % 39’u motosikletlerin karıştığı kazalardan oluşuyor.
Trafik kuralları; kazaların oluşmasını, can ve mal kayıplarını önlemek için uyulması zorunlu olan prensiplerdir. Kurallara uyulmaması halinde ise hayatlar kararıyor."




