Birecik halkı tarafından "bereketin sembolü" olarak nitelendirilen, dünyada popülasyonu Fas ve Türkiye'de bulunan kelaynaklar, Fırat Nehri kenarındaki Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürlüğüne bağlı Birecik Kelaynak Üreme İstasyonu'nda 1977 yılından bu yana koruma altında tutuluyor.

Şanlıurfa Dahil 11 İlde Polis ve Savcı Yalanıyla 87 Milyon Liralık Vurgun:
Şanlıurfa Dahil 11 İlde Polis ve Savcı Yalanıyla 87 Milyon Liralık Vurgun:
İçeriği Görüntüle

Ağustos ayından bu yana istasyondaki kafeste tutulan 277 kelaynak, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın katıldığı törenle doğaya salındı.

Kelaynaklar, ağustos ayında göç yollarına gitmemeleri için kafese alınırken, şubat ayında iste üremeleri için yeniden doğaya salınıyor.

Vali Şıldak, kelaynakların doğaya bırakılmasına ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Birecik'te Doğa Koruma ve Millî Parklar Bölge Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet veren Kelaynak Üretme İstasyonunda İlçemizin simgesi olan 277 Kelaynak Kuşunu doğal yaşam alanlarına saldık. Koruma altında olan bu kıymetli türün en uygun şartlarda çoğaltılması amacıyla yürütülen çalışmalar, biyolojik çeşitliliğimizin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor. Doğal zenginliklerimizi korumak, gelecek nesillere daha güçlü bir miras bırakmak için özenle çalışan İstasyon Personelimizi kutluyorum."

H B Hy Wp Wk A A J R J O