Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte sulama kanallarına girme girişimlerinin artması nedeniyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan bu önlemlerle, vatandaşların can güvenliği sağlanmaya çalışılırken balıkçıların bu önlemleri sabote etmesi dikkat çekti.
Şanlıurfa'daki tüm kurumlar boğulma vakaların önlenmesi için seferberlik başlatırken balıkçılar, bir lokma balık için tel örgüleri kırıp gençlerin ölümüne kapı aralamaları tepkiyle karşılandı.
Büyükşehrin DSİ Kanallarının etrafına çektiği tel örgüleri kırıp balık tutmaya çalışan balıkçıların tespit edilmeye başlandığı ve haklarında yasal işlem başlatılacağı öğrenildi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Şube Müdürlüğü, balıkçılar tarafın kırılan tel örgüleri yeniden onarmaya başladığı görüldü.