Başkan Özyavuz Yeni Eğitim Öğretim Yılının Hayırlı Olmasını Diledi
Başkan Özyavuz Yeni Eğitim Öğretim Yılının Hayırlı Olmasını Diledi
İçeriği Görüntüle

Yıllar önce dikilen ağacın sıcak iklim koşullarına uyum sağladığı ve bu yıl salkım salkım hurma meyvesi verdiği belirtildi. Vatandaşlar, bu durumun bölgede hurma yetiştiriciliği açısından umut verici bir gelişme olduğunu ifade etti.

“Bahçemize Hurma Ağacı Dikeceğiz”
Hurma ağacını gören mahalle sakinlerinden biri, elde edilen verimin kendilerini cesaretlendirdiğini belirterek şunları söyledi:

“Bundan sonra biz de bahçemize iki üç tane hurma ağacı ekeceğiz. Hem kendi ihtiyacımızı karşılayacağız hem de bu lezzetli meyveden faydalanacağız.”

Uzmanlar, hurma ağacının yaygınlaşmasıyla birlikte bölgedeki tarımsal çeşitliliğin artabileceğine dikkat çekiyor. Tarım alanında alternatif ürünlerin denenmesinin, iklim değişikliğine karşı yerel çözümler geliştirilmesinde önemli rol oynayabileceği vurgulanıyor.