Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nın destek ve iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, başvuru şartlarını taşıyan üreticiler arasından 40 hak sahibi, noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendi.
Kura çekimi, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Eğitim Tesisinde gerçekleşti.
Proje kapsamında Şanlıurfa’da 40 üreticiye 1’er dekarlık modern sera kurulması planlanıyor.
Kurulacak seralarda damla sulama ve gübreleme sistemlerinin yanı sıra biyoteknik mücadele uygulamalarının da kullanılması hedefleniyor.
Seraların yüzde 62,5’lik bölümü hibe desteğiyle, kalan yüzde 37,5’lik kısmı ise üretici katkı payıyla karşılanacak.
Proje sayesinde kontrollü ve yıl boyunca üretim yapılması, su ve gübre gibi tarımsal kaynakların daha verimli kullanılması ve üreticilerin gelirlerinin artırılması amaçlanıyor.
Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Eğitim Tesisi’nde düzenlenen kura çekim programa GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hasan Maral, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Salih Söğüt, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Ali Demir, TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Beyhan Gergerli, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Aydeniz ile sera üreticileri katıldı.




