Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; 11.01.2026 Pazar akşam saatlerinden itibaren Şanlıurfa genelinde kuvvetli yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.
12.01.2026 Pazartesi günü ise kuvvetli rüzgâr ve yer yer fırtına öngörülüyor.
Şanlıurfa Vliliği beklenen hava koşulları ile birlikte ulaşımda aksamalar, sel ve su baskını, çatı uçması, ağaç devrilmesi ile soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını .tedi.
Şnlıurfa üyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire başkanlığı da sürecilre yaptığı uyarıda "Ani fren, hız ve şerit değişimlerinden kaçınmaları, Zorunlu olmadıkça riskli güzergâhları kullanmamaları, Araçlarını bodrum kat otoparkları ve su baskını riski bulunan alanlara park etmemeleri önemle rica olunur." açıklamasında bulundu.
Yayalar için yapılan uyarıda da "Alt geçitler, dere yatakları ve su birikimi oluşabilecek bölgelerde dikkatli olmaları, Yaya geçitlerinde görüş mesafesinin düşebileceğini dikkate alarak kontrollü hareket etmeleri tavsiye edilmektedir. Trafik İzleme ve Kontrol Merkezimiz üzerinden kavşaklar ve ana arterler anlık olarak takip edilmekte, gerekli görülen noktalara ekiplerimiz derhal yönlendirilmektedir. Vatandaşlarımızın resmi kurumlarımızdan yapılacak duyuruları takip etmeleri önemle rica olunur." ifadeleri kullanıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü de sabahın erken saatlerinde yağışların başlamasıyla birlikte kritik noktalarda hazırlıklarını yaptı.
Şanlıurfa'nın Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerinde belirlenen kritik noktaların tamamını yerinde incelemelerde bulunan ŞUSKİ Genel Müdürü Emin İzol, herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi adına gerekli saha kontrollerini sağladı.
ŞUSKİ de "Vatandaşlarımızında yağışlı havalarda gerekli tedbirleri alması önem arz etmektedir." açıklamasında bulundu.




