Toplam suyun yüzde 97'si okyanuslarda, yüzde 2'si kutup kapaklarında kilitli ve sadece yüzde 1'i tatlı su olduğu dünyamızda yağmur suyu hasadının önemi her geçen gün artıyor.

Urfa’da Hijyenden Denetimsizlikten Yakınan Çok Ancak Alo 174 Arayan Yok Urfa’da Hijyenden Denetimsizlikten Yakınan Çok Ancak Alo 174 Arayan Yok

Yağmur suyu hasadı kış mevsimiyle başlıyor. Yağışlardan elde edilerek depolanan yağmur suyu hasadının yaygınlaştırılması için devlet desteği verildiğini Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy duyurdu.

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy "Yağmur suyu hasadı için devlet desteği var. Hibe destek için Tarım İl ve ilçe müdürlüklerimize bekleriz.

2030 yılına kadar büyük bir su kıtlığı ile karşı karşıya kalabiliriz. Harekete geçmemiz gereken bir dönemde farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Suya vefa bilinci büyümeli!" dedi.

Bu arada bazı vatandaşlar ise yağmur suyu hasadının sıkıntılar doğuracağı kaygısını dile getirdi. Bazıları ise yağmur suyu hasadının yaygınlaştırmasını istedi.

Mustafa Çetin "Sadece mahalle çeşmeleri varken annem saçakların altına bütün kazanları dizerdi,çamaşır yıkamak için depolama yapardı." hatırlatmasını yaptı.

Abdussamet Çiçek ise "Sitelere daire başı 5 ton zorunluluk gelmeli. Müstakil evlere 10 ton, ki seller şehirlerde baskına yol açmasın, en azından etkisini azaltsın" önerisinde bulundu.

Merih Şeki Özdoğan da kaygı duyanlardan .Ona göre "Bizde bunu yeterince tedbir almadan yaparlar, İçine düşüp ölenler de olur."

Editör: Urfadasin Haber