Nezir Öztop, ramazan aynın dayanışma ve yardımlaşma ruhunu yaşatarak Viranşehirliler için Ramazan'da her gün âdete Halil İbrahim sofrası kuruyor.

Birecik Nizip Arasındaki Yolda Kaza:2 Yaralı
Birecik Nizip Arasındaki Yolda Kaza:2 Yaralı
İçeriği Görüntüle

Hiçbir masraftan kaçmayan, hayırsever iş insanı Nezir Öztop, iftar sofrasında çorba, etli yemek, tatlı, salata gibi 3-4 çeşit iftarlık ikramı bulunuyor.

Bu geleneği 35 seneyi aşkın bir süredir Ceylanpınar caddesi üzerinde bulunan kendi evinde iftarda hiç eksik etmeyen Nezir Öztop'a her Ramazan ayında evlatlarıyla hazırladığı sofrada 100'e yakın kişi iftar açıyor.

Öztop'un bu akşam ki iftar sofrasında Viranşehir Kaymakamı Kemal Ülkü ile birlikte çok sayıda vatandaş orucunu açtı.

Ramazan sofrasına katılanlara teşekkür eden Nezir Öztop, yaşadığı sürece hiç kimseden maddi destek almadan kendi imkanlarıyla ve evlatlarıyla birlikte bu geleneği devam ettirecegini söyledi.