Şanlıurfalı ünlü felsefeci Prof. Dr. Ahmet Arslan'ın bir süre önce söylediği "Bence Urfa da Allah’ın, Urfalılara hak etmediği bir hediyesidir. Urfalılar ya ben olacaklar, ya da İbrahim Tatlıses olacaklar" sözü ile memleketinde tartışma yaratmıştı.

Şanlıurfa 11 Nisan Kurtuluş İlkokulundan mezun olan 81 yaşındaki felsefeci Prof. Dr. Ahmet Arslan'ın bütün bu tartışmalarını bir kenara bırakıp aydın ve akademik kimliği ile doğup büyüdüğü topraklarda isminin yaşatılması için bir çalışmanın başlatıldığı ortaya çıktı.

Mezun olduğu 11 Nisan Kurtuluş İlkokulunun 4. sınıfına Prof. Dr. Ahmet Arslan'ın ismi verildi.

Yaklaşık 10 gün önce de Şanlıurfa'ya gelen Prof. Dr. Ahmet Arslan, mezun olduğu ilk okula giderek hem hatıra tazeledi hem de adının verildiği sınıfın açılışını yaparak öğrencilerle sohbet etti.

FELSEFECİ PROF.DR. AHMET ARSLAN KİMDİR?

Ahmet Arslan 81 Yaşında

1944'te Şanlıurfa'da doğdu. Babası manav, annesi ev hanımıydı. On iki kardeşin sekizi çeşitli yaşlarda öldü. Çocukluğu Arap Meydanı mahallesinde geçti. Çocukluğunda sinema, kitaplar ve futbolla ilgilendi.

İlköğrenimini 11 Nisan Kurtuluş İlkokulunda tamamladı. İlkokulu bitirdikten sonra babasının yanında çalışmaya başladı. Bir gün babasının dükkânına alışveriş yapmaya gelen ve burada Arslan'ı çalışırken gören beşinci sınıf öğretmeni Lâtif Soyok'un, babasına Arslan'ın okula devam etmesi konusunda ısrar etmesi üzerine ortaokula yazdırıldı.

Ortaöğrenimini 1961'de Şanlıurfa Lisesinde tamamladı. Zamanında eşekten düşüp sol kolunu kırdığını, ardından çıkıkçı bir kadının tedavisi üzerine dirsek kemiğinin yanlış kaynadığını ve bu nedenle sol kolunun sakat kaldığını söylemiştir. Anne ve babasının bu olay üzerine kendi aralarında sessizce, kolunu sakatladığı için elinden iş gelmeyeceğini, bu yüzden okumasının tek çare olduğunu konuştuklarını duyduğunu belirtmiştir.

Liseden mezuniyetinin ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesindeki bölümlerin alım sınavlarına girdi. Kazandığı birkaç bölüm arasından Ankara Hukuku tercih etti.

İddialar Boş Çıktı Akçakale İlçe Müftüsü Halil Bilik Beraat Etti İddialar Boş Çıktı Akçakale İlçe Müftüsü Halil Bilik Beraat Etti

Bir müddet bu bölüme devam ettikten sonra aynı üniversitenin felsefe bölümüne kaydoldu. 1972'de Mübahat Türker Küyel'in danışmanlığında, İbn'i Kemal'in (Kemal Paşa-zade) Haşiya ala tahafut al-falasifa'sı başlıklı tezi ile doktora derecesini aldı.[1] Askerliğini, 1973-74 yılları arasında yedek subay olarak Diyarbakır'da yaptı.