Kongre Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda saat Destici'nin gelmesiyle başladı.
Kongrede, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Divan Kurulu yapılan oylama ile belirlendi.
Divanın belirlenmesinin ardından tek listeyle gidilen İl Başkanlığı seçimine geçildi.
Seçime mevcut İl Başkanı Sabri Avcı yapılan seçinde yeniden seçildi.
MUSTAFA DESTİCİ; ABD EŞKİYALIK VE HAYDUTLUK YAPIYOR
Kongrede konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ABD'nin Venezuela'nın başkenti Karakas'a saldırılar düzenleyip Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu kaçırmasının haydutluk olarak değerlndirdi.
Destici konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Buradan açık ve net bir şekilde ifade ediyorum: Amerika Birleşik Devletleri’nin,
Venezuela’nın seçilmiş devlet başkanı Nicolás Maduro’ya yönelik hukuk dışı operasyonunu kınıyorum. Bir ülkenin egemenliğini yok sayarak,
O ülkenin seçilmiş liderine yönelik yapılan bu tür girişimler; uluslararası hukuka açıkça aykırıdır ve kabul edilemez. Şunun altını özellikle çiziyorum: Emperyalist anlayışın yaygınlaşması, sadece bir bölge için değil, bütün dünya için ciddi bir tehdittir.
Gücü elinde bulunduranların, hukuku hiçe sayarak dünyayı kendi iradesine göre dizayn etmeye çalışması; ne barış getirir, ne de güvenlik sağlar. Yaşanmış olan bu tür olayları “güçlünün olağan bir eylemi” olarak görürsek; insanlığın ve devletler tarihinin yüzyıllar boyunca oluşturduğu hukuk birikimini, barış ve güvenlik anlayışını yok saymış oluruz. Bu yaklaşım; adaleti değil gücü esas alan,
hukuku değil zorbalığı meşrulaştıran bir anlayıştır. Böylesi bir anlayışın kabul görmesi, uluslararası ilişkilerin kurallara dayalı bir düzen olmaktan çıkıp, yeniden taş devrine dönmesi demektir.
Bu da yalnızca bir bölge için değil, bütün dünya için istikrarsızlık, güvensizlik ve kaos anlamına gelir. Bu noktada Birleşmiş Milletler’e açık bir çağrımız vardır: Birleşmiş Milletler derhal toplanmalı, uluslararası hukuku ihlal eden bu eyleme karşı gerekli tepkiyi net ve kararlı bir şekilde ortaya koymalıdır. Adalet, güçlülerin keyfine göre değil; hukuka göre işletilmelidir.
Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde soykırım suçlamasıyla yargılanan İsrail’in katil başbakanı Netanyahu’ya kol kanat gereceksin, her türlü siyasi ve askeri desteği vereceksin; sonra hakkında hiçbir uluslararası mahkeme kararı bulunmayan Venezuela Devlet Başkanı’nı haydut yöntemlerle ülkesinden alıp yargılayacağını ilan edeceksin. Bu bir hukuk devleti refleksi değildir, bu açık bir çifte standarttır.
Bu bir adalet arayışı değil, küresel zorbalıktır. Dünya bunu görüyor: Güçlüyü koruyup zayıfı hedef alan bu düzenin adı adalet değil, zorbalıktır. Bizim durduğumuz yer nettir: Hukuksuzluğa karşıyız, emperyalizme karşıyız, adaletin ve hukukun yanındayız."
KÜRT, TÜRK ARAP HEPİMİZ KARDEŞTİR
Koonuşmasında Terörsüz Türkiye sürecine yer veren Desteci "Bugün Türkiyeyi yada Türkleri Kürt düşmanı gibi göstermek yada aralarında bir ayrılık varmış göstermek bu tamamen iftiradır. Bu millete atılacak en büyük ihanettir.
Biz bugüne kadar kürt halklarına hep sahip çıktık. Bundan sonrada sahip çıkacağz. Kürt, Türk, Arap kardeştir. Çünkü Allah ayetinde “ Muhakakki Müslümanlar kardeştir.” Diyor. Bizim gayemiz Allahın rızasına kazanmaktır.
Bizim davamız kuru bir milliyetçilik değildir. Kürtler, Araplar, bu ülkede yaşayan Allah’a, Peygambirimize inanan herkes hangi milletten olursa olsun bizim kardeşimiz.
Biz sevmediğimiz, düşman olarak gördüğümüz bu ülkeye bu millete terör yoluyla kast edenlerdirdir. Bakın ne dendi; Pazarlıksız, şartsız silah bırakılacak ve terör örgütü kendini tüm unsurlarıyla fesh edecek.Bu çok güzel.Bundan hepimimiz memnuniyet duyarız.Çünkü terörün, savaşın kimseye bir faydası olmaz."




