Fırat Nehri'ne bir maden şirketinin 20 ton siyanürünün karıştığı yönündeki iddialara Fırat Nehri'nin geçtiği il olan ve içme suyunu Fırat Nehrinden alıp arıttıktan sonra şehir şebekesine veren ŞUSKİ, konyla ilgili açıklama yaptı.

ŞUSKİ Genel Müdürü Said Güllüoğlu, Atatürk Barajı’nda siyanür kirliliğinin söz konusu olmadığını belirterek Şanlıurfa arıtma tesisinde de siyanüre rastlanmadığını vurguladı.

Erzincan Valiliği’nin Fırat Nehri’ne siyanür karıştığı yönündeki idamları yalanlamasının ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKi Genel Müdürü Said Güllüoğlu da Fırat Nehri’ne siyanür karıştığı iddiaları iddiayı yalanladı.

GÜLLÜOĞLU: ATATÜRK BARAJI’NDA SİYANÜR KİRLİLİĞİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR 

ŞUSKİ Genel Müdürü Said Güllüoğlu yaptığı yazılı açıklamada “Fırat Nehri Erzincan ilinden şehrimize gelene kadar Keban (Elazığ), Karakaya (Malatya) ve Atatürk barajlarını beslemektedir. Bu barajların toplam su hacmi 89.280 milyar metreküp olup ayrıca Fırat Nehri’nin kendi su hacmi de bu miktara eklendiğinde oluşan su hacminde ekser miktarda dahi Siyanür bulunması için çok fazla aşırı Siyanür karışımı olması gerekmektedir. Dolayısıyla bilimsel olarak Atatürk Barajı’nda siyanür kirliliği olması söz konusu değildir.” ifadelerini kullandı.

GÜLLÜOĞLU: ŞANLIURFA ARITMA TESİSİNDE SİYANÜRE RASTLANMADI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı bünyesindeki Uluslararası Akredite Laboratuvarlarında her gün Halk Sağlığı Laboratuvarlarında ise 20 günde bir siyanür analizi yapıldığını hatırlatan ŞUSKİ Genel Müdürü Said Güllüoğlu, 2020 yılından günümüze kadar analiz sonuçlarının hiçbirisinde eser miktarda dahi siyanüre rastlanmadığını sözlerine ekledi.
 

Editör: Urfadasin Haber