Şuanda Şanlıurfa’da arıcılık sektörünün çok güzel ilerlediğini dile getiren Şanlıurfa Arıcılar Dernek Başkanı Kenan Kaya, 2003’te Şanlıurfa’da 50 kişiyle başladıkları arıcılıkta şuan 800 arı üreticisinin olduğunu ifade etti.

Kenan Kaya,  “TKDK desteğiyle Şanlıurfa’da arıcılık baya gelişti.  Şanlıurfa’da 2003’de arıcılar için birlikler kuruldu. O gün bizim birliğimiz 50 kişiyle başladık. Şimdi 800 üyemiz var. 2003’te 3 bin koloni kovanımız vardı. Şimdi Urfa’da 145 bin koloni kovan arımız var. ”dedi.

VATANDAŞIN SAHTE BAL İLE GERÇEK BAL ARASINDA YANILDIĞI NOKTA

Vatandaşları sahte bala karşı da uyaran Şanlıurfa Arıcılar Dernek Başkanı Kenan Kaya sahte bal ile orijinal balı ayırt etmek için şu örneği verdi; “.  Gerçek ballar kışın kristalleşir ve şekerleşir. Kışın kristalleşen bir bal gerçek baldır. Bizim vatandaşımız o balı kristalleştiği zaman ‘Bu bal şekerli baldır.’ diyorlar. Halbu ki orijinal bal kristalleşir.”

“ARICILIK TARIMA DA KATKI SAĞLIYOR”

Yörede arıcılığın gelişmesiyle bunun tarıma da faydası olacağını anlatan Şanlıurfa Arıcılar Dernek Başkanı Kenan Kaya, arının tozlaşmayla döllenmeyi gerçekleştirdiğini bunun da tarıma katkısı olduğunu aktardı. 

“TARIMDA TOZLAŞMAYI ZENGİNLEŞTİREN ARIDIR”

Arıcılık denildiğin akla sadece balın gelmemesi gerektiğine dikkat çeken Şanlıurfa Arıcılar Dernek Başkanı Kenan Kaya “Arıcılıkla tarımı da zenginleştirebiliriz. Çünkü tozlaşmayı zenginleştiren arıdır. Arı olmazsa badem olmaz. 
Dünya bunu kabul etmiş. Bademi yüzde 96 dölleştiren arıdır. Şuanda Şanlıurfa’da arıcılık sektörü çok güzel ilerliyor.  TKDK desteğiyle Şanlıurfa’da arıcılık baya gelişti.  Şanlıurfa’da 2003 de arıcılar için birlikler kuruldu. “ifadelerini kullandı.

Editör: Urfadasin Haber