Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Mehmet Velat İzol, basın açıklamasında 12 maddelilik taleplerini sıraladı.  Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Mehmet Velat İzol  bu taleplerini Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adli Yargı Komisyonu Başkanlığı tasarrufuyla kolay bir şekilde ortadan kaldırılabileceğini ve sorunların derhal çözülmesini talep etti.

Şanlıurfa’daki Avukatları işte 12 Maddelik talepleri;

1.  Adliye girişlerinde avukatların çantalarını x-ray cihazından geçirme zorunluluğu Avukatlık Kanunu’na aykırı olup bu uygulamaya derhal son verilmelidir.
2. T Tipi Cezaevi’nde avukat araçlarının kampüs içine alınmaması uygulaması kaldırılmalı, avukatların araçlarıyla kampüs içine girmesi sağlanmalıdır.
3. Soruşturma dosyalarının incelenmesi ve dosya hakkında bilgi almak isteyen meslektaşlarımızdan dilekçe ve kimlik fotokopisi alınması uygulamasına son verilmeli, gerektiğinde avukatların savcılarla dosya hakkında görüşebilmesi sağlanmalıdır.
4. Sulh Ceza Hakimlikleri’nin tutukluluk gözden geçirme duruşmalarında, şüphelinin avukatına haber vermeden duruşma yapması uygulaması kaldırılmalı, en az bir gün önceden şüphelinin avukatına haber verilmelidir.
5.  Yıllardır arttırılmayan CMK yol giderleri enflasyon rakamları dikkate alınarak arttırılmalıdır.
6.  E Tipi Cezaevi’nde saat 23:00-08:00 arasında tutuklularla, avukat görüşü yapılmasına izin verilmelidir.
7. Mazeretli ve izinli hakimlerin bu durumu bir gön önceden avukatlara bildirilmeli ve bu hakimlerin durumu düzenli olarak web sitesinde güncellenmelidir.
8. E ve T Tipi Cezaevlerinde pandemi nedeniyle avukat-müvekkil görüşme odasında konulan cam engel, pandemi tedbirleri kaldırılmasına rağmen kalıcı hale getirilmiş, bu cam engeller kaldırılmalıdır.
9.   Avukatların adliyeye telefonla ulaşmada sorunlar yaşanmakta, özellikle icra daireleri telefonlara cevap vermemektedir.
10. Duruşmaların saatinde alınması için gerekli önlemler alınmalı, meslektaşlarımız saatlerce adliye koridorlarında beklemek zorunda bırakılmamalı.
11. T1 ve T2 Cezaevlerinde avukat bekleme salonları kaldırılmış, bu odalar başka birimler için kullanılmaktadır. Bu odalar tekrar eskisi gibi avukatlara tahsis edilmelidir. 
12. Dörde bölünmüş adliye sorununun çözülmesi için yeni adliye binasının yapımı hızlandırılmalı, yaz ayları fırsat bilinerek adliyenin bu yıl bitirilmesi hedeflenmelidir.