Damak tadında iz bırakan çiğköfte, Şanlıurfa isotu ile daha güzel bir lezzet alıyor. Çiğköftenin ana vatanı olarak bilinen Şanlıurfa'da özelikle kente özgün olan sıra gecelerinde çiğköfte fazlasıyla tüketilmektedir.

Sıra gecelerine gelen yerli ve yabancı turistler, bir yanda Urfa türküleriyle eğlenirken bir yanda da çiğköftenin yoğuruluşunu izleyerek adeta mest oluyor.

Sıra gecelerinde yoğurduğu çiğköfteyle tanınan İbrahim Halil Şeker, bin kişiye yaptığı çiğköfteyle adından söz ettirmişti.

Şanlıurfa'nın adını, çiğköftenin tadını Dünya'ya duyurmak isteyen Şeker, 2 bin kişiye çiğköfte yoğurarak Guinness Dünya Rekorları kitabına girmeyi hedefliyor.

Çiğköfteyi Dünya'ya tanıtmaya çalıştıklarını söyleyen İbrahim Halil Şeker; "30 yıla aşkın bir süredir Şanlıurfa'mızın çiğköftesini sadece Türkiye'ye değil bütün dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz.

Çiğköfte Şanlıurfa'ya aittir etle yapılır tüm dünyaya çiğköftemizin tadını ve Şanlıurfa'mızın adını duyurmaya çalışacağız. Guinness Dünya Rekorları kitabına girmek için aynı anda 2 bin kişiye Şanlıurfa'nın tarihi ve turistlik bir yerinde çiğköfte yoğuracağız herkse bedava dağıtacağız inşallah Guinness Dünya Rekorları kitabına gireceğiz. İ

sterlerse düğünlerde 10 bin kişiye bile çiğköfte yapabilirim" ifadelerini kullandı.