Şair, yazar, öğretmen Halide Nusret Zorlutuna'nın hayattaki tek talebesi ve yazar Yaşar Kemal'i evinde 10 gün misafir eden Naci İpek, 15 yıl önce Urfa'dan ayrılıp Aydın'a yerleşmişti.

Şanlıurfa Pakistan Arasında Dostluk Köprüsü Şanlıurfa Pakistan Arasında Dostluk Köprüsü

Naci İpek'i, geçtiğimz gün şair yazar Mehmet Kurtoğlu ve Müslüm Süzer Aydın'daki evinde ziyaret etti. Yıllar sonra son hali ortaya çıkan Naci İpek'in sağlığının yerinde olması dikkat çekti.

Mehmet Kurtoğlu, ziyarette Naci İpek'in Urfa'yı çok özlediğini ve kendilerine şu maniyi okuduğunu aktardı;

"Urfalıyam ağam ben
Her derde ortağam ben
O yara selam edin
Ölmemişem sağam ben"

Urfa'dan ayrıldığına üzüldüğünü ve Urfa'yı unutamadığını Mehmet Kurtoğlu'na söyleyen Naci İpek'in Urfa hasreti çektiğini dile getirdi.

Naci Ipek Son Hali

Bu arada Naci İpek 1952 yılından Cumhuriyet Gazetesinde uzun yıllar Urfa muhabirliği yaptı. Urfa'da vefat eden Alim Beddiüzaman Said Nursi’nin cenazesinde çektiği fotoğraflarla hafızalara kazınan Naci İpek, sonraları Yenisabah ile Akşam’ın, daha sonraları da Yeni İstanbul’un Urfa muhabirliğini yaptı.

1955 yılında Romanlarında Anadolu insanının gerçek dünyasını destansı boyutlara taşıyan, yaşanmış ve yaşanan gerçeği mitlerin, efsanelerin evreninde çoğaltan romancı, halkbilimci Yaşar Kemal’i Urfa’da 10 gün misafir eden Naci İpek, yaklaşık 15 yıl önce doğup büyüdüğü Urfa’dan ayrılarak Aydın’a yerleşmişti.

Naci İpek, 2014 yılında Aydın'daki evinde düşerek kafasından yaralanmıştı. İzmir'de bir özel hastaneye kaldırılan Naci İpek’e ilk müdahale yapıldıktan sonra Beyin Cerrahı tarafından beyin ameliyatı gerçekleştirilmişti. Bu zorlu süreci atlatan Naci İpek eski sağlığına kavuşmuştu.

Kapanan Urfa Özlem Kitapevinin sahibi, Fırat Gazetesi kurucusu Naci İpek, 1930 doğumlu.

Urfadasın haber sitesi olarak Naci İpek’e sağlık ve huzur içinde bir yaşam dileriz.